• Bestel-auto 264 (Custom)
  • Bestel-auto 129 (Custom)
  • Bestel-auto 166 (Custom)

logoheader

  • Bestel-auto 103 (Custom)
  • Italiaanse Cake en Pistache Cake 002 (Custom)
  • 20150115 083937 (Custom)

Foto Herstraat vroeger 2De geschiedenis van Echte Bakker Derix begint zo'n honderd jaar geleden en een paar straten verderop; in de Herstraat. Destijds begon Jos (Josef) Derix, overgrootvader van de huidige eigenaar Marc, samen met zijn vrouw een bakkerij onder de naam Derix - Pingen.

Achter de zaak lag een boomgaard, waar Jos regelmatig in slaap dommelde, wachtend tot het laatste brood van de dag, het roggebrood, na uren gaar was. Het fruit uit diezelfde boomgaard werd gebruikt voor vlaaien, al kwam het merendeel van het fruit uit de tuinen van de klanten zelf. Menigeen zal zich dit nog herinneren; dit was tot ver in de jaren '80 heel normaal. Een secuur werkje voor de bakkers, want sjoemelen is onmogelijk.
Elke familie herkent direct de smaak van haar fruit in de Limburgse vlaai!


Hein en Jo

Wie en Lies in de winkelZoon Hein ging in opleiding bij o.a. Dinghs in Tegelen en nam in 1948 de zaak over van zijn vader. Dit deed hij samen met zijn zwager, en de bakkerij gaat vanaf dan verder als Derix - Christiaens. Hij werd de eerste Limburgs Kampioen in de familie Derix; de eerste van vele prijzen die door de generaties heen werden gewonnen. Niet vreemd, gezien kwaliteit van werk als een rode draad door de familie loopt.

In 1961 start Hein (op de foto hiernaast te zien met zijn vrouw, Jo) samen met zijn zoon Wie(ke) (foto rechts, met echtgenote Lies) een nieuwe bakkerij in de Kerkstraat. Deze bakkerij groeit al snel uit tot een van de bekendste en beste van Limburg. Wie en Lies zijn vooruitstrevend en innovatief. Zij introduceren in Horst en omgeving onder andere als eerste croissants, baguettes en tijgerbrood, alsmede Italiaanse koffie-specialiteiten als cappuccino en espresso.

Na zo'n 30 jaar nemen zonen Marc en Rob het roer over. Rond 2010 koos Rob voor een andere richting en besloot Marc met de zaak verder te gaan. Op hem rust nu de taak om het succes voort te zetten! Maar hij zet ook die andere 'rode draad' door het familiewerk voort; het teruggeven aan de samenleving. Alle generaties Derix zoeken manieren om bij te dragen aan het algemeen belang van het dorp, middels kleine of grote ondersteuning.

En zo heel, heel af en toe staat een volgende generatie (banket-)bakkers al met de handen in het deeg...

JOS 7119 800x531